جهت یابی در طبیعت
می 3, 2017
اصطلاحات پاراگلایدر
می 12, 2017
Show all

پرواز مسافت با بالهای EN A

چگونگی پرواز مسافت با بالهای EN A

نسخه ویرایش و اضافه شده از کتاب پنجاه روش برای پرواز بهتر اثر بروس گلداسمیت و دوستان.
مترجم : اشکان راشدی
گلایدر - EN-A شما توانایی بسیار بالایی در پروازهای مسافت دارد و این مهارت خلبان است که این تفاوت را ایجاد میکند.
اولین گلایدر شما مهمترین آنهاست و البته اساس و زیربنای حرفه پرواز شماست. شما نیاز دارید که تا حد ممکن با بال خود احساس راحتی داشته باشید، تا جاییکه بمرور با آشفتگی و تغییرات همیشگی هوا آشنا شوید.
با در دسترس داشتن یک گلایدر EN-A مدرن کاملا آمادگی این کار را دارید. شاید بالهای EN-A به خوبی سایر کلاسها نباشند، اما من معتقدم که کارایی بهتری برای خلبانان تازه کار نسبت به سایر بالها دارند.
بعبارت ساده تر آنها ایمنی را کاملا تامین میکنند و در عین حال که بسیار سرگرم کننده هستند بشما این امکان را میدهند که پرواز را بخوبی یاد بگیرید.
من اخیر با گلایدرهای کلاس A و C و مسابقه ای پرواز مسافت داشته ام و آنها را با یکدیگر مقایسه کرده ام گلایدرهای EN-A نسبت به سایر کلاسها بسیار لذت بخش تر بوده و تمام افکار من را نسبت به این که کسل کننده هستند از هم پاشید. بعضی ها می گویند تا زمانی که پرشهای خود را کامل نکرده اید نباید بال خود را تغییر دهید. آنها را از زمین آماده کنید (Ground Handling)، تیک آفهای بی نقص، ترمالگیری، ترتیب دادن اولین پرواز مسافت و در آخر یک دوره SIV.
دلایل: بعنوان یک خلبان تازه کار حجم کار شما در هوا فوق العاده بالاست. شما باید بمیزان زیادی درباره اینکه یک پرواز ایمن داشته باشید فکر کنید. در طول 200 ساعت پرواز اول، شما بدنبال این هستید که این حجم کاری را تا جای ممکن به درک مسقیم تبدیل کنید.( یعنی فعالیت های شما فقط منجر به یادگیری تان شود) بنابرین گراند هندلینگ، کنترل گلایدر، ترمالگیری، پرواز بهینه و کارا و اسپید سیستم در ماهیت دوم می باشد. این امر بشما این امکان را میدهد که برخی از جنبه های روحی خود را که با تصمیم گیری, برنامه ریزی مسیر و... در ارتباط است آزاد کنید. و تنها پس از این است که آمادگی پرواز با بالهای اسپکت بالاتر را دارید.
درواقع اکثر خلبانان خیلی زود بال خود را تغییر میدهند فقط به این دلیل کذایی "پرفورمنس بالاتر". در حالیکه در واقع آنها خلبانهای بهتری خواهند شد و بمراتب سریعتر پیشرفت خواهند کرد اگر با اولین بال خود به حد مطلق توانایی هایشان برسند.
چگونگی عملکرد بهتر بالهایی با پرفورمنس پایین:

1. یاد بگیرید خوب بالا بروید.
بالهای با اسپکت پایین نسبت به بالهای با اسپکت بالا سخت تر بالا می روند. شما میتوانید آنها را براحتی بچرخانید و آنها را نسبت به بالهایی با اسپکت بالاتر بیشتر خم کنید. یک خلبان خوب میتواند با انها همانند بالهای مسابقه ای صعود کند و بالا برود.

2. یاد بگیرید Low Save پرواز کنید.
با بالهایی با اسپکت پایین راحت تر میتوانید به Low Save ها برسید. از انجاییکه آنها خیلی تکان نمیخورند، میتوانید بر روی احساس ترمال تمرکز بکنید.(منظور Stability بالاتر هست).

3. بهینه پرواز کنید.
گلاید و سرعت شما بخوبی خلبانهایی با اسپکتهای بالا مانند: B و C نیست. بنابرین شما باید یاد بگیرید که خطوط بالا برنده هوایی را احساس کنید. آنها وجود دارند.

4. مسقیم به بالا بروید.
شما قادر نخواهید بود که گلاید بالایی داشته باشید. بنابر این ارتفاع از مسافت خیلی مهمتر است. (یعنی اینکه ارتفاع بالاتری داشته باشید مهمتر از اینست که مسافت دورتری بروید). باید بفهمید که کدام لیفت شما را مستقیم به بالا هدایت میکند.

5. از سینک دوری کنید.
بالا بمانید و برای ماندن در هوای خوب زیر ابرهای کومولوس یا تکه های شیری بمانید(ترمالهای سفید). مخالف جهت وزش باد ابرها بمانید. شما نمیتوانید به خیلی از طرح های(قابلیتهای) C, B یا D برسید چرا که به انها دسترسی ندارید. بنابراین باید محافظه کارانه پرواز کنید.

6. به یادگیری ادامه بدهید.
به یادگیری ادامه بدهید. و آنرا هدفتان کنید خیلی از ما تنبلی می کنیم و فکر می کنیم که تنها با پرواز کردن بهتر خواهیم شد . اینطور نیست. باید از اشتباهاتمان درس بگیریم و اهدافمان را تنظیم کنیم. زمانی که فکر میکنید برای تغییر به کلاس بالاتر آمادگی دارید، لحظه ای بایستید و از خود بپرسید که کدامیک از اینها را تاکنون انجام نداده ام. و اگر واقعا آماده بودید دوباره از خود بپرسید که؛ آیا تا بحال تعدادی پرواز فرا منطقه ای داشته اید؟ آیا دوره ی SIV دیده اید ؟ آیا در ترمال Leeside بوده اید مثل اینکه بال شما میخواهد به هرجهتی برود؟ آیا تا به حال در Cloud base فول اسپید بوده اید؟ اگر شما هنوز بر گلایدر EN-A خود تسلط ندارید عقب هستید.
هورمز
هورمز
آکادمی پاراگلایدر هورمز

1 Comment

  1. پرواز تهران مشهد گفت:

    خیلی ممنون از اطلاعاتتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *